Netwerkbekabeling

Netwerkbekabeling ofwel data bekabeling is een netwerk van veelal UTP kabels wat wordt aangelegd voor de transmissie van datasignalen ten behoeve van uw netwerkapparatuur. Tegenwoordig beschikken de meeste apparaten over een RJ45 poort, dit is bijvoorbeeld uw computer, tv of mediaspeler maar ook uw router of modem maakt gebruik van een UTP kabel. Wij leggen complete netwerken aan en testen deze op juiste werking.

UTP/STP/FTP of COAX?

Welke type kabel u nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren. allereerst zijn de verschillende TP (twisted pair) bekabeling gemaakt om elektromagnetische interferentie te vermijden of zo laag mogelijk te houden. Hierdoor is de kans op overspraak op uw netwerk gering. Bekijk daarom vooraf goed welke kabel u het beste kunt gebruiken voor uw netwerk.

Coax netwerken kennen we het beste van kabeltelevisie. vanaf een AOP (abonnee overname punt) naar een wandaansluiting en van daar weer naar een televisie of decoder die het RF signaal omzet naar digitale televisie. Een coax kabel bestaat uit één kern waar de dataoverdracht plaatsvind.

Glasvezel FTTH

Is een glasvezelverbinding tot aan de woning. Een eigenschap van glasvezel is de hoge bandbreedte en snelle verbinding die gerealiseerd kan worden.

Glasvezel FTTC